מתכון

גרנולה זיתים ועשבים

הגרנולה הזאת מתאימה גם כארוחת בוקר וגם כתוספת לסלטים, לפיזור מעל גבינת פטה עם שמן זית או מעל חציל קלוי

9,306 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
גרנולה זיתים ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גרנולה זיתים ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

השילוב של גרנולה ויוגורט לארוחת בוקר הוא נהדר, אבל הגרנולות המתוקות משאירות אותי לפעמים בתחושה של רעב. לעומת זאת, גרנולה מלוחה עם ירקות טריים מספקת בהרבה. כאן הכנתי אחת כזאת עם זיתים, המון גרעינים, גרגירים ואגוזים.

צנצנת בנפח 1 ליטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה ומשטחים בתבנית. אופים את הגרנולה כ־35 דקות עד שהיא יבשה וזהובה. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים מחוץ למקרר עד חודש. מערבבים את הגרנולה בתבנית.