מתכון

חלב שומשום

אופציה נוספת ופחות מוכרת לחלב צמחי, פשוטה וזולה יחסית, עם טעם עשיר בזכות השומשום

9,859 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
חלב שומשום של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חלב שומשום של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אפשר להשתמש בחלב הזה כאלטרנטיבה לחלב פרה בכל מנה – גם בקפה. את העיסה שנותרת אחרי סינון הנוזל אפשר להוסיף לכדורי תמרים, לעוגיות או לעוגה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את השומשום בשפע מים במשך 8 שעות. מסננים, שוטפים, מעבירים לבלנדר עם 3 כוסות מים וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. מרפדים מסננת בבד חיתול ומניחים אותה מעל קערה. יוצקים את הנוזל למסננת, קושרים את הבד בחלקו העליון וסוחטים את הנוזל שנותר. יוצקים לצנצנת גדולה או לבקבוק זכוכית. החלב יישמר במקרר 3־5 ימים.