שימו לב: משרים את גריסי הפנינה 4 שעות לפני הבישול
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־150 מעלות. מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב, מוסיפים בצלי שאלוט, שום, קולרבי, לפת ושורש סלרי וצולים מעל להבה בינונית 10 דקות. מדי פעם מערבבים.
2
מסננים גריסי פנינה ממי ההשריה ומניחים מעל הירקות שבסיר. מסדרים מעל את יתר השורשים (עם העלים) ומוסיפים את יתר החומרים. מכסים את הסיר, מנענעים אותו קלות לערבוב ומבשלים על אש בינונית כ־20 דקות. מעבירים את הסיר מכוסה לתנור ואופים שעה וחצי. במהלך האפייה בודקים: אם הנוזלים יורדים מתחת לקו האמצע של תכולת הסיר, מוסיפים עוד קצת.