מתכון

צ'יפס קייל

הדרך הטובה ביותר היא לייבש אותו ממושכות בתנור הביתי בטמפרטורת נמוכה כדי לשמור על ערכי הירק

18,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
צ'יפס קייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
צ'יפס קייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

2

טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

3

מערבבים את עלי הקייל בתערובת כך שתעטוף אותם היטב.

4

מסדרים את הקייל בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־40 דקות עד שהקייל יבש ופריך. הופכים מדי פעם את עלי הקייל במהלך האפייה. מאחסנים את הצ'יפס קייל בכלי אטום וגדול בטמפרטורת החדר.