כאן פשוט מתגברים את נוכחות השורשים ומבשלים אותם ארוכות עד למיצוי מלא של טעמיהם ומקבלים ציר עמוק גם בלי טיפת בשר. אני מקפיאה את הציר במגשי קרח או בשקיות סגר אטומות במנות קטנות ושולפת כשצריך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים שמן זית בסיר רחב וגבוה. צורבים את כל השורשים והירקות כ־10 דקות מעל להבה בינונית עד שהירקות משחימים מעט, מדי פעם מערבבים
2
יוצקים 2 ליטרים מים, עלי דפנה, תימין, פטרוזיליה ושום ומבשלים על אש בינונית כשעתיים, עד שהנוזל מצטמצם מעט והטעמים מתחזקים.
3
מוסיפים יין לבן מבשלים עוד 20 דקות ומסננים (אם יש, רצוי לרפד את המסננת בבד חיתול). מצננים ומעבירים למקרר או למקפיא במנות.