מתכון

ציר שורשים

כל הצירים (עוף, בקר, דגים וירקות) נשענים על שורשים. כאן הם בנוכחות מוגברת ומבושלים ארוכות למיצוי כל הטעמים

4,346 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ציר שורשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ציר שורשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כאן פשוט מתגברים את נוכחות השורשים ומבשלים אותם ארוכות עד למיצוי מלא של טעמיהם ומקבלים ציר עמוק גם בלי טיפת בשר. אני מקפיאה את הציר במגשי קרח או בשקיות סגר אטומות במנות קטנות ושולפת כשצריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים שמן זית בסיר רחב וגבוה. צורבים את כל השורשים והירקות כ־10 דקות מעל להבה בינונית עד שהירקות משחימים מעט, מדי פעם מערבבים

2

יוצקים 2 ליטרים מים, עלי דפנה, תימין, פטרוזיליה ושום ומבשלים על אש בינונית כשעתיים, עד שהנוזל מצטמצם מעט והטעמים מתחזקים.

3

מוסיפים יין לבן מבשלים עוד 20 דקות ומסננים (אם יש, רצוי לרפד את המסננת בבד חיתול). מצננים ומעבירים למקרר או למקפיא במנות.