מתכון

שווארמת דלעת וכרובית

מפגש פסגה בין הכרובית - היפה שבירקות החורף - לדלעת שנשתמרה מגידולי הקיץ

78,657 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
שווארמת דלעת וכרובית של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
שווארמת דלעת וכרובית של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

שווארמות פטנט בתבנית אינגליש קייק מציפות לאחרונה את הפיד – גם אנחנו הצטרפנו לטרנד, שמי שהעלה אותו ארצה הוא הבלוגר רון יוחננוב. התבלינים שמחמיאים כל כך לנתחי הבשר עובדים לא פחות טוב על ירקות. אחרי שתטעמו, גם אתם תתחילו להתלבט בין דלעת לכרובית במקום בין כבש לפרגית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת תבלינים

לשווארמה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.

מכינים את תערובת התבלינים

2

מערבבים את כל חומרי תערובת התבלינים לתערובת אחידה.

מרכיבים את השווארמה

3

מערבבים טחינה, עגבניות מגוררות ופלפל חריף בקערה. יוצקים מחצית לקערה נפרדת ושומרים בצד.

4

טובלים פרוסות דלעת בתערובת התבלינים ומסדרים בתבנית אחת שכבת פרוסות דלעת, שכבת תערובת טחינה־עגבניות וכך הלאה עד שממלאים את התבנית; מסיימים בשכבת טחינה.

5

טובלים פרוסות כרובית בתערובת התבלינים, מסדרים שכבות כרובית וטחינה זו מעל זו בתבנית השנייה (משתמשים במחצית השנייה של כמות הטחינה ששמרנו בצד). מסיימים בשכבת טחינה.

6

מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ־40 דקות, עד שהטחינה משחימה היטב.

7

מצננים כ־10 דקות, פורסים לפרוסות דקות ואוכלים עם סלט קצוץ ועם (או בלי) פיתה.