מבצע סכינים אהרוני
חיפוש מתקדם

מתכון להכנפיים של Black Bar ‘n’ Burger

מתכון להכנפיים של Black Bar ‘n’ Burger
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

המנה של Black Bar ‘n’ Burger עצומה בגודלה - קצת יותר מחצי ק”ג לאדם. במסעדה אנחנו מתבלים את הקמח בתבלין מיוחד שרקחתי. אפשר להוסיף תבלין גריל עוף או ליצור אותו בעצמכם (ראו מתכון בהמשך), ולנמנעים מגלוטן (קבוצה שאני מטפח ברשת “בלק”) - אפשר לוותר על הקימוח ולטגן ככה.

חומרים

לטיגון עמוק:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  2. מתבלים קמח בתבלין גריל עוף ומלח ומניחים בקערה גדולה או בשקית.
  3. מוסיפים את הכנפיים, מצפים אותן בתערובת ומנערים את העודפים.
  4. מטגנים את הכנפיים במחזורים 7-6 דקות בכל פעם. מוציאים למסננת.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב.
  6. מעבירים רבע מכמות הכנפיים המטוגנות למחבת גדולה או לווק עם רוטב בכמות יחסית ומקפיצים דקתיים על להבה גבוהה עד שהרוטב נספג בכנפיים ומשנה מעט את צבעו. ממשיכים להקפיץ בסבבים של רבע כמות בכל פעם.
  7. מגישים על סלט ירוק או סתם ככה.

גרסת התנור:
מחממים תנור ל-200 מעלות, מוותרים על הקימוח ואופים את הכנפיים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 35 דקות להזהבה.

תערובת תיבול לעוף:
מערבבים כף פפריקה מתוקה, 1/2 כף פפריקה חריפה, כפית שטוחה אבקת בצל וכפית שטוחה אבקת שום.