מבחוץ הן נראות סתם עוגיות שוקולד סטנדרטיות, אבל בביס הראשון מתגלה התוכן הרך והקרמלי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות.
2
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח מנופה, קקאו מנופה, סודה לשתייה ומלח.
3
מערבלים חמאה עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים היטב.
4
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.
5
מכינים את המלית: מנפים לקערה אבקת סוכר. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב בעזרת כף או כפית עד שמתקבלת תערובת שדומה לבצק נוח ורך אך לא דביק. יוצרים מהתערובת 25 כדורונים בקוטר 2-11/2 ס”מ.
6
מרכיבים את העוגיות ואופים: יוצרים מהבצק כ-25 כדורים גדולים מעט מכדורי המלית (בקוטר כ-21/2 ס”מ) ומשטחים אותם ידנית לעיגולים שטוחים ודקים.
7
מניחים במרכז כל עיגול כדור מלית, סוגרים את שולי הבצק על המלית כך שיעטוף אותה היטב ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור. מניחים בתבנית ומשטחים לעובי כ-2-11/2 ס”מ.
8
אופים כ-9 דקות רק עד שהעוגיות מאבדות מהברק שלהן ומתייצבות בחלקן העליון.
9
מוציאים ומצננים. שומרים כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.