מבצע סכינים אהרוני
חיפוש מתקדם

מתכון לסלט כרובית פרחוני ברוטב חמאת בוטנים וצ’ילי

מתכון לסלט כרובית פרחוני ברוטב חמאת בוטנים וצ’ילי
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

סלט עשיר וססגוני בהשפעת הגאדו-גאדו האינדונזי, המוגש בטמפרטורת החדר. מי שאוהב ירקות טריים יכול לוותר על החליטה.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מניחים את פרחי הכרובית והברוקולי בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, מכסים עד שמתקרר. מסננים ומעבירים לקערה עם יתר חומרי הסלט.
  2. טורפים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

גיוון:
מחליפים את המלח בכף רוטב סויה.

מה עושים עם כרובית טרייה?

  • כרובית בסויה מפרקים כרובית לפרחים קטנים ומתבלים ברוטב, שמכינים מסויה, שמן וחומץ ביחס שווה עם מעט סוכר. בסוף מפזרים עירית.
  • כרובית בטחינה אסיאתית מפרקים כרובית לפרחים קטנים ומתבלים ברוטב שמכינים מטחינה, מיץ לימון ומירין ביחס שווה, עם כמה טיפות שמן שומשום.