סלט עשיר וססגוני בהשפעת הגאדו-גאדו האינדונזי, המוגש בטמפרטורת החדר. מי שאוהב ירקות טריים יכול לוותר על החליטה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מניחים את פרחי הכרובית והברוקולי בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, מכסים עד שמתקרר. מסננים ומעבירים לקערה עם יתר חומרי הסלט.
2
טורפים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
מחליפים את המלח בכף רוטב סויה.
מה עושים עם כרובית טרייה?
- כרובית בסויה מפרקים כרובית לפרחים קטנים ומתבלים ברוטב, שמכינים מסויה, שמן וחומץ ביחס שווה עם מעט סוכר. בסוף מפזרים עירית.
- כרובית בטחינה אסיאתית מפרקים כרובית לפרחים קטנים ומתבלים ברוטב שמכינים מטחינה, מיץ לימון ומירין ביחס שווה, עם כמה טיפות שמן שומשום.