החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן וביצה ומטגנים לחביתה דקה. מצננים.
2
מגלגלים את החביתה לגליל ופורסים לרצועות דקות בעובי 1/2 ס"מ.
3
מערבבים מלפפונים, בצל ירוק, צלפים ורצועות חביתה בקערה.
4
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
5
מפזרים כוסברה ושומשום ומגישים מייד.
כמה דברים שכדאי לדעת על המלפפון:
- 96% מן המלפפון הם מים, ולכן הוא מצוין לסופרי קלוריות.
- המלפפון הוא מקור טוב לוויטמינים (בעיקר B ו-C), סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ.
- לאורך ההיסטוריה הוא שימש כזריקת אנרגיה טבעית. נסו להחליף את ספל הקפה של אחר הצהריים במלפפון.
- המלפפון הוא מטהר אוויר טבעי: משרים במים רותחים, והבית מתמלא בניחוח נעים ומרגיע.
- המיץ של המלפפון מצוין לטיפוח עור הפנים. מרסקים במעבד מזון, מסננים ושוטפים את הפנים.
- קונים מלפפונים מבריקים, קשים ועדיף קטנים, כי טעמם מרוכז יותר.
- שוטפים את המלפפונים רק לפני החיתוך, כדי לא לזרז את תהליך הריקבון שלהם.
- לשמירה על הטריות מאחסנים כל מלפפון עטוף בנייר מגבת במקרר.