מתכון

עוגיות סבלה חלבה

משתמשים בפיסטוקים טחונים במקום חלק מהקמח, ובאבקת סוכר. לכן העוגיות מתקבלות קלילות ונימוחות

3,446 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות סבלה חלבה. כתיבה: קרין גורן | צילום: אלון סיגאווי
עוגיות סבלה חלבה. כתיבה: קרין גורן | צילום: אלון סיגאווי

אחרי שגמרתם לנשנש אותה כמו שהיא, ליד כוס התה שלכם, או הכנתם לכם בהיחבא את סנדוויץ’ הרטרו המושלם (לחם אחיד מרוח במרגרינה וחלבה), אפשר להתפנות לעשות ממנה שלל מתוקים, שישאירו אתכם עם טעם של עוד.
אלו עוגיות עדינות מאוד, לא כבדות בכלל כמו ז’אנר עוגיות הטחינה שהיכרנו עד היום. בבצק משתמשים בפיסטוקים טחונים במקום חלק מהקמח, ובאבקת סוכר. לכן העוגיות מתקבלות קלילות ונימוחות. קישוט הפיסטוקים הירקרק מוסיף לעוגיות חינניות, אבל גם עלות. אפשר להחליף באגוזי מלך, אם רוצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה וטחינה גולמית ומעבדים למסה אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים לבצק אחיד.

2

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים למקרר.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3 מ”מ וחותכים למשולשים.

5

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעט פיסטוקים טחונים. אופים 10 דקות להזהבה.