החליטו בעצמכם עם איזה שילוב אתם רוצים להעביר את השבת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבה אמצעית ולציפוי:
לזיגוג השוקולד:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכינים את העוגה:
2
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.
3
מנפים שני סוגי קמח ואבקת קקאו לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים למיקסר עם שמנת וחלב לסירוגין. מערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית משומנת.
4
אופים כשעה. נזהרים מאפיית יתר. מצננים.
מכינים את זיגוג השוקולד:
5
ממיסים שוקולד בסיר כפול או במיקרוגל. מוסיפים חמאה וגלוקוז ומערבבים עד שנמסים פנימה. מוסיפים שמנת ומערבבים לזיגוג חלק.
מרכיבים את העוגה:
6
חוצים את העוגה לרוחב ל-2 דסקיות. מורחים חצי מכמות הריבה על דסקית הבסיס ועליה כ-3 כפות מזיגוג השוקולד. מניחים את הדסקית המכסה, מורחים ביתרת הריבה ומצפים את כל העוגה בזיגוג השוקולד הנותר.