מתכון

עוגת שוקולד בחושה

בלי להפריד ביצים, ועם שכבה מפתיעה של ריבת משמשים חמצמצה, תפוזים מתוקה-מרירה או פטל שקורצת לקונדיטוריה הצרפתית

32,680 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שוקולד בחושה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת שוקולד בחושה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החליטו בעצמכם עם איזה שילוב אתם רוצים להעביר את השבת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבה אמצעית ולציפוי:

לזיגוג השוקולד:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות

מכינים את העוגה:

2

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.

3

מנפים שני סוגי קמח ואבקת קקאו לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים למיקסר עם שמנת וחלב לסירוגין. מערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית משומנת.

4

אופים כשעה. נזהרים מאפיית יתר. מצננים.

מכינים את זיגוג השוקולד:

5

ממיסים שוקולד בסיר כפול או במיקרוגל. מוסיפים חמאה וגלוקוז ומערבבים עד שנמסים פנימה. מוסיפים שמנת ומערבבים לזיגוג חלק.

מרכיבים את העוגה:

6

חוצים את העוגה לרוחב ל-2 דסקיות. מורחים חצי מכמות הריבה על דסקית הבסיס ועליה כ-3 כפות מזיגוג השוקולד. מניחים את הדסקית המכסה, מורחים ביתרת הריבה ומצפים את כל העוגה בזיגוג השוקולד הנותר.