מתכון לפיצה מרגריטה

מתכון לפיצה מרגריטה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
מתכון לפיצה מרגריטה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

הגרסה הכי בסיסית ויש אומרים גם הכי טעימה לפיצה. רוטב עגבניות טעים מתבל את הבצק בטעמים של שמש. רוטב עגבניות טעים ופשוט שגם ילדים אוהבים, בזכות המתקתקות של רסק העגבניות, שמגיע בילט-אין בקופסת שימורי העגבניות המומלצת. לפיצה בצק מתמסר, רך ונעים למגע, שמכינים במיקסר, ורק אם רוצים אפשר ללוש עוד קצת ביד בשביל הכיף. אחרי ההתפחה מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות ביתי ומפזרים מוצרלה מעל. ואפשר גם אנשובי. וגם חצילים ובצל, ואולי בזיליקום. אחד-אחד או כולם יחד. עכשיו שולחים לתנור הלוהט ונותנים לקסם להתרחש. זמן האפייה תלוי בעובי הבצק, וזה האחרון תלוי באיך אתם אוהבים את הפיצה שלכם. אתם קובעים, זה כל הכיף.

חומרים

  • 1/2 ק”ג קמח לחם (שטיבל 2)
  • 25 גרם (1/2 שקית או קוביה) שמרית
  • כ-300 מ"ל (1 ו 1/4 כוסות) מים פושרים
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 5 גרם (1 כפית שטוחה) מלח
  • 10 גרם (1 כף) סוכר
לרוטב:
לטופינג:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס: מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מים, שמן, סוכר ומלח תוך כדי ערבול ולשים 10 דקות (לא מקצרים את זמן הלישה!). צריך להתקבל בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים 30-25 דקות עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר. מוסיפים שום, עגבניות, תבלינים ו-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 5 דקות. מכבים ומקררים מעט.
  4. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  5. חוצים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ ובקוטר 30 ס”מ (אין צורך בהתפחה שנייה). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. מורחים בשכבה אחידה של רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ומוסיפים זיתים אם רוצים.
  7. אופים כ-12 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להשחים והגבינה מבעבעת ומזהיבה. אם מכינים כמה פיצות במקביל, אופים בטורבו.

גיוון:

  • אם מכינים פיצה עבת בצק, מרדדים לעובי 2-1 ס”מ ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.
  • אם אין קמח שטיבל, אפשר להכין עם קמח רגיל.