מתכון

צ'רמולה אסיאתי

מתכון הזה הצ'רמולה הופך למעין מחית טעם שמשדרגת כל מוקפץ וכל מנת אטריות

4,265 בשלנים התעניינו במתכון זה
צ'רמולה אסיאתי
צ'רמולה אסיאתי

פשוט מוסיפים את הירקות והאטריות לווק עם מעט מהרוטב (ראו מתכונים בהמשך) וזהו. לא צריך יותר כלום. הקפידו להשתמש בשמן ניטרלי, שלא יאפיל על הג'ינג'ר והלמון גראס (התאילנדים משתמשים בשמן בוטנים).

מה עושים איתו?
מכינים ספייסי נודלס זכוכית וירקות: מבשלים חב' אטריות שעועית לפי הוראות היצרן. מחממים ווק עם 3 כפות צ'רמולה אסיאתי במשך דקה, מוסיפים רצועות דקיקות של גזר, כרוב, נבטים ובצל ירוק ומקפיצים 2 דקות על להבת ענק. מוסיפים את האטריות ומקפיצים תוך כדי ערבוב עוד דקה. טעים חם וגם קר.
מכינים אורז מוקפץ עם ירקות: מחממים ווק עם 3 כפות צ'רמולה אסיאתי במשך דקה. מוסיפים קוביות פלפלים, גזר, כרוב ובצל ירוק ומקפיצים 2 דקות על להבת ענק. מוסיפים אורז מבושל ומקפיצים תוך כדי ערבוב עוד דקה. מגישים מייד.
מכינים ספרינג רול צמחוני: מרככים דפי אורז בקערת מים וממלאים ברצועות של ירקות טריים (גזר, מלפפון, כרוב, נבטים, בצל ירוק). מגלגלים וטובלים ברוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מעט את השמן אבל לא מגיעים לרתיחה. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומכבים את האש.

2

שולפים את הלמון גראס ושומרים בצנצנת במקרר עד 3 שבועות.