מנוי היכרות ללא התחייבות
חיפוש מתקדם

מתכון לקוקטייל רוזטה, אפרסקים ופרוסקו

מתכון לקוקטייל רוזטה, אפרסקים ופרוסקו
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

כשתיירים טועמים רוזטה בשוק לוינסקי או ביפו, העיניים שלהם נפערות בתדהמה והם מצטיידים מייד בכמה בקבוקים. אצל רובנו, לעומת זאת, היא נעולה במזווה ונשלפת רק באירועים מיוחדים. זה הזמן להיזכר בנפלאות הרוזטה, אחד הסמלים של המטבח המקומי

משקה על בסיס פרוסקו-יין מבעבע ממוצא איטלקי שמתסיס את כל הסיפור (תרתי משמע).

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

מנערים את כל החומרים בשייקר. מניחים בתחתית כל כוס קוביות אפרסקים, יוצקים את הקוקטייל ומגישים.

להכין או לקנות?
אודה ולא אבוש: בדרך כלל אני קונה רוזטה, אבל אפשר גם להכין רוזטה בבית – זה די פשוט.
חומרים לליטר תרכיז רוזטה:
230 גרם (½1 כוסות) שקדים לא קלויים עם קליפה
מים
400 גרם (2 כוסות) סוכר

  1. חולטים שקדים בסיר עם מים רותחים במשך 5 דקות עד שהקליפה נפרדת בקלות. מעבירים לקערה עם מים קרים לצינון ומסננים.
  2. קולפים את השקדים וטוחנים במעבד מזון.
  3. מרתיחים את השקדים הטחונים עם 2 כוסות מים בסיר במשך 5 דקות. מניחים מסננת בקערה גדולה ומסננים לקערה את מי השקדים (הם הבסיס לחלב). סוחטים את השקדים היטב, כדי שיפיקו טעם.
  4. מרתיחים את מי השקדים עם סוכר בסיר עד שהסירופ מסמיך ונותר על גב כף (30-20 דקות). בסיום אפשר להוסיף טיפת מיץ לימון, מסטיקא או מי פריחת הדרים. שומרים בבקבוק, וכשרוצים להשתמש מדללים במים קרים.