מתכון

שוקי עוף בתפוזים עם חמאת בוטנים ודבש

מנת עוף מתוקה ואוממית בזכות השילוב של בוטנים ודבש. הילדים ישתגעו

12,474 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שוקי עוף בתפוזים עם חמאת בוטנים ודבש. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
שוקי עוף בתפוזים עם חמאת בוטנים ודבש. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

עוד 5 רעיונות לפולקעס בתנור
• מורחים את השוקיים ברוטב ברביקיו מדולל עם מעט מיץ תפוזים וקטשופ.
• מורחים את השוקיים במיונז מעורבב עם רוטב צ'ילי מתוק.
• מצפים בבייגלך שומשום מרוסקים. אם רוצים מתבלים בתערובת זעתר.
• מצפים באגוזים או בשבבי שקדים מרוסקים.
• מצפים בשברי קורנפלקס טבעיים, לא ממותקים, מתובלים בפפריקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

משמנים תבנית פיירקס ומניחים בתחתיתה פרוסות מתפוז אחד.

3

מערבבים דבש, צ’ילי, רכז רימונים, חמאת בוטנים, סויה, שום ומיץ תפוזים.

4

מתבלים את השוקיים במלח ופלפל ומורחים בתערובת. מניחים בתבנית על פרוסות התפוזים ויוצקים מעל את הרוטב הנותר. מסדרים מעליהן פרוסות מהתפוז השני. מכסים ברדיד אלומיניום.

5

אופים חצי שעה, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד שמזהיב. מגישים חם עם אורז לבן.