איך מרכיבים פלטת גבינות?
הרכבת פלטת גבינות זו מלאכה שדורשת איזון. אלי באשר מציע 5 כללים פשוטים, שיהפכו את הפלטה השגרתית לחוויה אנינה
מפגש משפחות
פלטת גבינות טובה צריכה להיות מגוונת ולהכיל גבינות מכמה משפחות: קשות וחצי קשות, כחולות או מכוסות בעובש, מחלב צאן ומחלב בקר.
סידורי ישיבה
התמהיל צריך לכלול גבינות שנעות מהקל אל הכבד מבחינת טעם וחריפות.
הדרגה הראשונה: גבינות רכות וטריות דוגמת מוצרלה או פטה.
השנייה: גבינות רכות העוברות הבשלה דוגמת ברי דה מון, קממבר מנורמנדי או בוש עזים.
השלישית: גבינות חצי קשות (העוברות תהליך הבחלה של 3 חודשים לפחות), למשל חאודה פיאנקו עזים, שב דה אקיטן, מנצ'גו כבשים או חאודה מתובלת.
הדרגה הרביעית: גבינות קשות (שעברו תהליך הבחלה בן 10 חודשים לפחות) דוגמת קונטה, גרוייר, חאודה מיושנת או צ'דר. וינטג'
הדרגה החמישית: גבינות חצי רכות, שתהליך ההבחלה שלהן קצר אך מורכב ומעניק להן טעם עשבוני עז וחריפות עזה דוגמת שב רוס או פאבין.
אחרונות חביבות (ומסריחות) הן הגבינות הכחולות דוגמת רוקפור, גורגונזולה או בלוּ דה בַּאסק. במשפחת הכחולות יש דרגות חריפות. בוחרים בעזות הטעם והריח שביניהן.
נשימה עמוקה
המקרר גורם לטעמי הגבינות להירדם. מוציאים אותן שעה לפני ההגשה, והטעמים משתחררים ונפתחים. עדיף למקם אותן ליד חלון פתוח (פחות בגלל הבריזה, יותר בגלל האורחים).
יעילות מנומסת
את הגבינות לא פורסים לפני ההגשה אלא מאפשרים לאורחים לפרוס לעצמם. חוץ מזה גבינה חתוכה מתייבשת ומאבדת טעם, והשאריות שלה לא שורדות יותר מיממה. מניחים ליד הגבינות כמה סכיני גבינות קטנים, ויש גם מזלג ייעודי בן שתי שיניים, שנועד לייצב את הגבינות בזמן החיתוך.
חשבונאות
100 גרם גבינה לסועד יספיקו לחלוטין, כך שאם יש לכם 8 אורחים, קונים בסה"כ 800 גרם גבינה מסוגים שונים.
חברים קרובים
לחם שאור, חמאה טובה, פירות קשים דוגמת אגסים, ענבים או נקטרינות וגם דבש איכותי.