חיפוש מתקדם

ביף וולינגטון אישי עם תרד וחרדל

מתכון לביף וולינגטון אישי עם תרד וחרדל
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

החג הזה הולך להיות טעים במיוחד עם טיב טעם!

החגים בפתח ויש תחושה של התחלה חדשה באוויר. השנה שולחן ראש השנה שלכם הולך לקבל זריקת טעם וצבע בזכות מנות רושם שממש קל להכין עם חומרי הגלם המשובחים של טיב טעם: דגים טריים-טריים, נתחי בשר איכותיים ובעלי כנף מגוונים. בארוחה שלנו הדגים משתלבים במנות ראשונות צבעוניות ואלגנטיות, עופיונים נהנים מחברתו של רוטב פטנט גאוני, ברווז צלוי משתדך לדלורית ותאנים מקורמלות בסלט סתווי שכולו זהב ונתחי סינטה נעטפים בגלימת בצק מגרה. שיהיה לכולנו חג טעים ושמח!

לביף וולינגטון יצא שם של מנה למקצועים בלבד, אבל האמת היא שאם משתמשים בבצק עלים מוכן, ההכנה לא מסובכת והתוצאה סופר-חגיגית וטעימה מאוד, שכן מעטה הבצק שומר על הבשר מפני התייבשות.

חומרים

אופן ההכנה

  1. חוצים את הסינטה לאורכה וחותכים כל מחצית ל-3 כך שמתקבלות 6 קוביות. משמנים את הנתחים ב-4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים מחבת גדולה או פלאנצ’ה ללא שומן וצורבים את הנתחים כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ומצננים על רשת.
  3. לאותה מחבת מוסיפים את יתרת שמן הזית ומאדים תרד על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהנוזלים מתאדים והוא מאבד מנפחו. מסירים מהלהבה, מתבלים במלח, פלפל ושום כתוש, מערבבים ומצננים.
  4. מורחים כל נתח סינטה בכף חרדל ומניחים בצד.
  5. פורשים בצק עלים על משטח עבודה. מרדדים אותו מעט וחותכים ל-6 מלבנים בגודל 20X15 ס”מ כל אחד. מניחים במרכז כל מלבן בצק מעט תרד, מניחים מעל קוביית סינטה ומעליה עוד חופן קטן נוסף של תרד. עוטפים את התכולה בבצק העלים (כמו שעוטפים סוכריה). מסירים את עודפי הבצק ואם רוצים מרדדים אותם, למשל לצורת עלה, ומקשטים בהם את המאפה.
  6. מניחים את אריזות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה ומברישים בביצה טרופה. מעבירים את התבנית למקרר ל-10 דקות.
  7. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  8. מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצרים חריצים עדינים בבצק בעזרת סכין קטנה. מברישים שוב בביצה.
  9. אופים כ-15 דקות עד לדרגת מדיום. מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה. אפשר להגיש מאפה שלם לכל אורח או לחצות אותם, כמו בתמונה.
11 בספטמבר 2017
תגובות

תגובות (2)

  • צוף 11 בספטמבר 2017 12:44 השב

    שלום, אם מחלקים את הכמות ל-12 מנות קטנות, כמה זמן צריך לאפות בתנור בשביל דרגת מידיום?

    • noa.ochayon 11 בספטמבר 2017 13:59 השב

      היי צוף, הכוונה ב-12 מאפים קטנים היא ל-6 מאפים בינוניים שנחצים בסיום האפייה. לא מומלץ לאפות אותם כ-12 מאפים קטנים כי הבשר עלול להתייבש. בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *