חיפוש מתקדם

טוויל שוקולד

מתכון לטוויל שוקולד
צילום: מיכל רנרט

טוויל (elit ,eliut) היא עוגיה דקיקה ופריכה, הנאפית זמן קצרצר בתנור. ככלל, מהירות היא שם המשחק בהכנתה: בעוד העוגיה חמה (וכדאי לכם להזדרז, כי היא מצטננת בשניות) “מכופפים” ומעצבים אותה בצורה הרצויה, וכשהיא קרה – העיצוב נשמר. שומרים מפני לחות ואוכלים את המאפה כמו שהוא, או מגישים כחלק בלתי נפרד ממַנה. אנחנו לא מסתפקים בטוויל הקלאסי: טוויל השוקולד הוא אחד מכוכבי הפאסון הגדולים ביותר. טוויל גדול בצבע חום עשיר, שהופך כל מנת גלידה פשוטה לקינוח מרהיב.

טווילים – עשה ואל תעשה

  • במקום חמאה, אפשר להשתמש במרגרינה בטעם חמאה (“מחמאה”), אבל אל תנסו את המתכון עם מרגרינה או שמן – הטעם החמאתי חשוב.
  • התייחסו לזמני האפייה במתכונים שלפניכם כאל המלצה בלבד. הרבה יותר חשוב לשים לב לתנור שלכם ולעקוב אחרי שינוי הצבע של הטוויל. בקיצור: היזהרו מאפיית יתר.
  • את בצק הטוויל אפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר בכל פעם את הכמות שרוצים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב חמאה, אבקת סוכר, קמח וקקאו, מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב, עד שנוצרת משחה הומוגנית ואחידה. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מורחים את התערובת על משטח סיליקון או נייר אפייה משומן לפי הצורה המבוקשת. אופים כ-10 דקות, או עד לשינוי הגוון. מעצבים את הצורה כשהטוויל עדיין חם מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
22 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *