חיפוש מתקדם

טליאטלה אספרגוס לבן של מסעדת בינדלה

מתכון לטליאטלה אספרגוס לבן של מסעדת בינדלה
צילום: דניאל לילה

מנת פסטה קלאסית ואלגנטית. אספרגוס ופטריות שמפיניון מעניקים למנה ארומת אדמה נעימה.

הבשרניות של הפטריות והאספרגוס וכן הפיקנטיות העדינה של המנה ישתלבו מצוין עם לף בראון – בירת מנזרים כהה ואיכותית בעלת טעמי קלייה ומתיקות קרמלית טובה, שיתנו ניגודיות מופלאה לטעמי האדמה ורובד טעמים נוסף.

חומרים

אופן ההכנה

  1. חולטים את האספרגוס: מרתיחים סיר עם מי מלח. חותכים את השליש התחתון של האספרגוס ומסלקים. קולפים את הגבעולים ומבשלים במים כ-3 דקות עד שהגבעולים מתרככים. מעבירים למי קרח ומסננים לאחר 2 דקות.
  2. חותכים את ראשי האספרגוס ואת הגבעולים פורסים אלכסונית למקטעים ברוחב 2 ס"מ.
  3. מבשלים את הפסטה: מרתיחים סיר עם שפע מי מלח  ומבשלים את הפסטה עד שהיא צפה. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים לפי הוראות היצרן.
  4. מכינים את הרוטב ומגישים: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מוסיפים שום, עגבניות, פלפל צ'ילי ופטריות ומטגנים על להבה גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל יחד כדקה. מגישים מייד.
 

“בינדלה” היא מסעדה קלאסית-מודרנית, שנותנת במה למסורת המגוונת של מטבחי איטליה. הסניף התל אביבי שלה הוא שלוחה מקומית של רשת שוויצרית גדולה יחסית, המתמחה במטבח האיטלקי לגווניו. השף יורם ניצן, מי שהיה במשך שנים רבות השף של מסעדת “מול ים” המופתית, מוביל בחודשים האחרונים את מטבח המסעדה והוא מביא אליה את הקו המסורתי-אלגנטי, המאפיין את עשייתו הקולינרית.