חיפוש מתקדם

כרובית בבצק עלים וקרם בשמל

מתכון לכרובית בבצק עלים וקרם בשמל
צילום: לירון אלמוג | השתתפו בכתבה: ירון בן הרוש ורינת צדוק

משאירים את הכרובית שלמה, ונותנים לשוליים המתנפחים של בצק העלים להתמצק סביבה בזמן האפייה. בסוף יוצא מן “פרח” כרובית, שמסביבו עלי בצק, ממש כמו בערוגה.

חומרים

לקרם בשמל גבינה:

אופן ההכנה

  1. חולטים כרובית במשך 6 דקות בסיר גדול עם מי מלח רותחים. מסננים ומצננים.
  2. מכינים קרם בשמל גבינה: מערבבים קמח וחמאה על נייר אפייה, עד שנוצרת משחה ללא גושים.
  3. מחממים חלב לסף רתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה וזורקים חתיכות קטנות של המשחה לתוך החלב. מערבבים נמרצות באמצעות מטרפה עד להסמכה ומסירים מהכיריים.
  4. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים הגבינה ומערבבים עד להמסה. אפשר לדלל עם חלב במידת הצורך.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרכיבים ואופים: חותכים עיגול בצק עלים בקוטר 26 ס"מ (גדול יותר מהרינג). מניחים אותו בתוך הרינג, כך שהשוליים גולשים החוצה.
  7. יוצקים מחצית מהבשמל על הבצק. מסירים בזהירות את הבסיס הסיבי של הכרובית, בלי לפרק אותה לפרחים, ומניחים על הבשמל. מסדרים ומרימים קלות את שולי הבצק מסביב (בזמן האפייה הם יתנפחו ויתמצקו סביב הכרובית, כך שייראו כמעט כמו עלי כרובית שמקיפים אותה).
  8. אופים 30-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  9. יוצקים את יתרת הבשמל על הכרובית ומגישים מיד. אפשר גם להגיש את הבשמל בנפרד כרוטב.
אפייה יצירתית
1 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *