לוח המידות והמשקלים של ״השולחן״
כמה גרם זה כוס קמח, איך ממירים קמח רגיל לתופח, איך מחליפים שמרים טריים ביבשים? כדאי לכם לשמור במועדפים
יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים
אבקת אפייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
אגוזים/שקדים
1 כוס קצוצים = 100 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה = 85 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך = 200 גרם
1 כוס אורז קצר = 210 גרם
מלח
1 כפית = 6 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 250 גרם
סודה לשתייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
סוכר חום דחוס
1 כף סוכר = 15 גרם
1 כוס סוכר = 240 גרם
סוכר וניל
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויטים
1 כוס = 110 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כוס = 125 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
קמח לבן (רגיל/תופח)
1כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קמח מלא
1 כף = 8 גרם
1 כוס = 125 גרם
קקאו
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית" = 50 גרם
יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים
דבש / סילאן
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם
חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
butterstick – כ-1/2 כוס = 120 גרם
מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם
ריבה
1 כוס = 330 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
100 מ"ל שמן = 90 גרם
מידות מוצרים נפוצים
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל
1 גביע לבן / יוגורט = 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה / קוטג' = 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה / סוכר וניל / סודה לשתייה = 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) = חבילה גדולה 1 ק"ג
קמח תופח = חבילה קטנה – 350 גרם
קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
המרת חמאה בשמן
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)
ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
הגדלה להוסיף:
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%
הקטנה להפחית:
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
ביצים
ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם
חלבון – 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון – 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
המרת מידות חום
צלזיוס | פרנהייט | סימן תנור | תיאור |
105 | 220 | חום נמוך מאוד | |
120 | 250 | ||
135 | 275 | 1 | חום נמוך |
150 | 300 | 2 | |
160 | 320 | 3 | בינוני-נמוך |
170 | 340 | 3 | בינוני |
180 | 355 | 4 | בינוני |
190 | 375 | 5 | |
200 | 390 | 6 | בינוני-גבוה |
220 | 430 | 7 | גבוה |
230 | 445 | 8 | |
245 | 475 | 9 | גבוה-מאוד |
סקאלת החום של התנור שלכם שונה? הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום – דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.
המרות למידות שונות
להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.