אורי שפט, האופה הראשי והבעלים של “לחמים”, מביא את הגרסה הביתית לאחד הפריטים המבוקשים במאפייה התל אביבית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתוספות:
אופן ההכנה
1
יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה את השמרים ומערבלים. מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים לאיחוד החומרים לבצק.
2
לשים את הבצק כ-10 דקות.
3
מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.
4
מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם על ידי חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.
5
יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.
6
מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 4-3 ס”מ. חותכים לרצועות ומניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.
7
מתפיחים עוד כ-30 דקות.
8
מחממים תנור ל-200 מעלות.
9
אופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.
לחמים [חשמונאים 99 תל אביב, טל’ 03-5618111]