מתכון

אוזני המן במילוי קרם מלבי קוקוס

פברואר 2019
1 דירוגים
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

אוזני המן אוהבות פרג ותמרים, אבל פתוחות מאוד גם לגיוונים. השף יניב עדן ממלא אותן במרקמים נימוחים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי קוקוס

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

2

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

3

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

4

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

5

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

6

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי הקרם.

למילוי

7

שופכים לקערה קטנה את הקורנפלור ומעט מים ומערבבים.

8

יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ו-150 מ"ל מים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת הקורנפלור. מבשלים כ-3 דקות ומעבירים לקירור והתייצבות מוחלטת.

9

מכניסים את הקרם לשק זילוף, מזליפים לאוזני המן אפויות ומקשטים באגוזי מלך קצוצים.