מתכון

אוזני המן טבעוניות במליות מתוקות

פברואר 2020
5 דירוגים
אוזני המן טבעוניות במילוי אגוזים. צילום: מתן שופן
אוזני המן טבעוניות במילוי אגוזים. צילום: מתן שופן

הבצק הזה קל להכנה (לא צריך מיקסר!), מתמסר בקלות ופריך להפליא שמתאים לשלל מליות מתוקות, כמו אגוזים, לוטוס ושוקולד

כמות הבצק במתכון מתאימה לכמות אחת של מלית – כלומר, לא צריך להכין את שלוש המליות, אלא לבחור את זו שאוהבים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית אגוזים

למלית שוקולד

למלית לוטוס

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים ידנית כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד שהמלית מוכנה).

מכינים מלית אגוזים

2

מניחים חלב סויה, סוכר, מייפל ושמן קוקוס בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים קליפת תפוז ואגוזים קצוצים. מצננים במקרר כשעה, עד שהמלית מתמצקת מעט.

מכינים מלית שוקולד

3

ממיסים שוקולד וקרם קוקוס בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פירורי ביסקוויטים ומערבבים. אם המלית נוזלית מדי, מעבירים למקרר לשעה.

מכינים מלית לוטוס

4

מערבבים ממרח לוטוס ופירורי עוגיות לתערובת אחידה.

מכינים אוזני המן

5

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

6

מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק הקר לעובי של 1/2 ס"מ. הבצק מפריש מעט שמן בזמן הקירור וזה בסדר - ברגע שמקמחים אותו הוא יהיה נוח לעבודה. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים לצורת משולש. חשוב לסגור את המשולש לגמרי (כך השמלית לא תבצבץ ממנו) - אוזני ההמן ייפתחו מעט באפייה. מעבירים את אוזני ההמן למקפיא למשך רבע שעה. יכול להיות שהן ייפתחו מעט בזמן הקירור - פשוט מהדקים את הסגירה מחדש.

7

אופים את אוזני ההמן 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.