מתכון

בצק בסיס לאוזני המן

פברואר 2019
2 דירוגים
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

בצק זה משמש להכנת הסוגים השונים של אוזני המן בכל המתכונים. את משולשי הבצק האפוי ממלאים במילויים מגוונים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

2

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

3

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

4

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

5

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

6

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי.