מתכון

דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון

1 דירוגים
דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

לדלעות הערמונים יש שיק מיוחד, שבא לידי ביטוי קודם כל במראה שלהן

בהמשך פוגשים בטעם האגוזי המתוק והמיוחד במינו, שהולך מצוין עם תרד.

גיוונים:
 משתמשים בדלוריות במקום בדלעות ערמונים.
 אפשר לוותר על המילוי ולהקפיץ את תוכן הדלעת המרוככת עם התרד, הכרישה והתיבול הלימוני.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

אופים את הדלעות בשלמותן כשעה ורק אז חוצים בקלות או חוצים ואופים 30 דקות לריכוך.

3

מקפיצים כרישה במחבת עם חמאה ושמן זית כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל ומאדים עוד 3-2 דקות לריכוך.

4

כשהחמאה נספגת ומתחיל לעלות ניחוח, מוסיפים תרד, מכסים ומכבים את הלהבה. מניחים ל-5 דקות.

5

מרוקנים את חצאי הדלעות מגרעינים, ממלאים בתרד המאודה ומגישים מייד.