מתכון

גפילטע פיש מושלם

מנת הדג המסורתית עם מרכיב אחד מפתיע שמשנה את המרקם שלה לטובה

דצמבר 2015
גפילטע פיש מושלם. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
גפילטע פיש מושלם. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

לפני שמתחילים קוראים את מדריך הגפילטע פיש המלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר:

לקציצות:

אופן ההכנה

מכינים את הציר:

1

מניחים את כל חומרי הציר, מלבד הפטרוזיליה והשמיר, בסיר שטוח וגדול ככל האפשר. מכסים ב-4 ליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים 50 דקות ומקפים מדי פעם. מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש, מצננים ומסננים. שומרים את הגזרים ובצל אחד, ונפטרים משאר הירקות.

מכינים את הקציצות:

2

טוחנים את הקרפיון עם הבצל ואחד הגזרים ששמרנו מהציר. מעבירים לקערה גדולה.

3

מוסיפים את שאר החומרים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי או התפוצתי. מוסיפים 2/3 כוס מהציר (חשוב שלא יהיה חם, כדי שהביצים לא ייקרשו) ולשים היטב. מצננים במקרר שעה לפחות.

מבשלים את הקציצות בציר:

4

מביאים את הציר המסונן לרתיחה בסיר גדול על להבה בינונית. יוצרים כדור קטן מהתערובת ומטילים למים הרותחים. לאחר כמה דקות מוציאים ובודקים אם צריך לתקן תיבול.

5

יוצרים קציצות אליפטיות בידיים רטובות ומטילים לתוך הסיר. מבשלים שכבה אחת בכל פעם בסיר מכוסה חלקית במשך חצי שעה. מוציאים את הקציצות ומצננים. חוזרים על הפעולה עד תום התערובת.

6

מסננים את הציר פעמיים לתוך קופסה גדולה ומצננים.

מגישים:

7

חותכים את הגזרים לעיגולים. מניחים בכל צלחת קציצה, יוצקים מעט מן הציר ומקשטים בגזר.


גיוון: לקבלת קציצות רכות במיוחד, טוחנים לתוך התערובת 1/2 בצל מבושל.