• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • מתכונים לשבועות
  • עוגת גבינה
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

טליאטלה עגבניות שרי צלויות וזיתים

מקודם

שמן זית, עגבניות, זיתים וגם יין ומעט חמאה מרככים את הטעמים צרובי השמש של סיציליה ונותנים לפסטה גוון קטיפתי

8,824 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת שף אוראל קמחי
אפריל 2019
טליאטלה עגבניות שרי צלויות וזיתים שף אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
טליאטלה עגבניות שרי צלויות וזיתים שף אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
  • 4 מנות
  • 15 דקות
  • קל
  • כשר
  • פסטה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים את הטליאטלה לפי הוראות היצרן ושומרים את מי הבישול.

2

בינתיים מחממים במחבת על אש גבוהה שמן זית וחמאה. כשהחמאה מתחילה להשחים מוסיפים שום, זיתים ועגבניות שרי ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה, עד שהשום מעלה ניחוח (העגבניות לא צריכות להתבשל אלא להישאר מוצקות).

3

מוסיפים למחבת יין לבן ומבשלים עד שהנוזלים שבמחבת מסמיכים מעט.

4

מוסיפים חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה, פטרוזיליה ובזיליקום. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים כ־2 כפות שמן זית. מבשלים תוך כדי ערבוב כחצי דקה ומגישים מיד.

כמו באיטליה: שטיפה אוטומטית

רובנו רגילים לשטוף את הפסטה המבושלת במים קרים כדי "לעצור את הבישול", אבל הפעולה האוטומטית הזאת דווקא אינה מיטיבה עם הפסטה – היא שוטפת ממנה את העמילן, שעוזר להסמיך רטבים ולשמור על צורת הפסטה השלמה.
ואם בכל זאת צריך לקרר את הפסטה? מעבירים למסננת כמה שיותר גדולה, מערבבים (בעדינות!) בכמה כפות שמן זית ומניחים לה להצטנן לבד.

  • קל
  • כשר
  • פסטה
  • מתכונים לשבועות
  • עגבניות
  • מתכוני פסטה לימי חול
  • מתכונים ממומנים
  • חגיגת שבועות של ברילה

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של מגזין "השולחן" עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!