ההכנה אמנם נמשכת חודשיים, אבל היא פשוטה מאוד, ובסופה תגלו שהסבלנות משתלמת – יהיה לכם ליקר מעודן מדובדבנים אמיתיים, שמתאים לערבוב בקוקטיילים, להעשרת עוגות ומאפים מתוקים אחרים וגם ללגימה מרעננת בערב קיצי מהביל.
לפני שמתחילים– איך בוחרים דובדבנים?
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסדרים בצנצנת שכבות של דובדבנים וסוכר. מקפידים לסיים בשכבה עבה של סוכר.
2
מכסים בבד גזה או חיתול מוחזקים בגומייה או בחבל, על מנת שגזים שישתחררו בתהליך יצירת האלכוהול יוכלו להשתחרר מהתערובת.
3
מאחסנים במקום חשוך וקריר (אך לא במקרר) במשך כחודש עד שכל הסוכר נמס. מקפידים לנער את הצנצנת מדי כמה ימים.
4
לאחר שכל הסוכר נמס מסננים את התערובת במסננת דקה לבקבוק מעוקר ונקי. מוסיפים וודקה ושומרים במקום חשוך וקריר כחודש נוסף.
5
מעבירים למקפיא ולוגמים קר.
מכינים קפיריניה דובדבנים: שמים בשייקר הרבה קרח כתוש, כמה עלים של נענע קצוצה, שוט (50 מ”ל) ליקר דובדבנים וכמה דובדבנים טריים ומערבבים. מעבירים לכוס היי בול ומסיימים במי טוניק או סודה.