מתכון

מרק עוף מנצח

מרק עוף מנצח ששואב השראה מכור ההיתוך של המטבח הישראלי

מרק עוף - המדריך השלם. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
מרק עוף - המדריך השלם. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

הסוד של מרק עוף מוצלח הוא השימוש בעצמות – הן נותנות למרק העוף טעם עשיר ועמוק גם בלי להשתמש באבקת מרק. מבשלים את המרק עם חלקי עוף שמכילים עצמות, ואם רוצים לאכול את העוף כתוספת – מוציאים אותו באמצע הבישול, שומרים בצד וממשיכים לבשל את המרק עם העצמות בלבד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה את העוף עם גרון הודו ו-3 ליטר מים. מדי פעם מסלקים את הקצף שנוצר על פניהם ומבשלים עד שלא נוצר עוד קצף.

2

מוסיפים את שאר החומרים למעט 1/3 צרור שמיר ו-1/3 צרור פטרוזיליה ששומרים לסוף. מבשלים כשעתיים. אם רוצים ליהנות מהעוף, מוציאים אותו אחרי שעת בישול ומחזירים למרק רק את העצמות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את שאר עשבי התיבול כדי לרענן טעמים.

3

אם רוצים להיפטר מהשומן, מצננים את המרק, מסננים ומקררים היטב. השומן נקרש ומתמצק, ואפשר לשלות אותו מהסיר בעזרת כף.

גיוונים:

  • בשלנים אנינים מוסיפים לסיר בוקה גרני — צרור קטן של גבעולי תימין, 2 עלי דפנה ו-3 גרגרי פלפל אנגלי.
  • ספרדים טהורים מוסיפים לצלחת מרק עוף מוכן עגבנייה מרוסקת, שום כתוש וכמה חוטי זעפרן או מעט כורכום.
  • רעבים מוסיפים למרק העוף 1/2 כוס אורז או גריסים אחרי כשעת בישול ומבשלים עד לריכוך מוחלט. יש להביא בחשבון שהמרק יצטמצם.
  • הססנים מוסיפים כף אבקת מרק עוף למקרה שהקסם לא יעבוד.