אפשר כמובן להשתמש בניוקי קנויים או בפסטה בשרנית, אבל אז מבשלים אותם במים רותחים ורק מקפיצים עם המולים דקה או שתיים לפני ההגשה. חשוב לסחוט את התרד מנוזלים מיותרים, אחרת הוא יהפוך את הקרם לדליל מדי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם תרד
למולים
אופן ההכנה
מכינים קרם תרד
1
מחממים סיר עם שמן וחמאה ומטגנים בצל ושום כ-7-5 דקות על להבה בינונית עד לשקיפות.
2
מתבלים במלח ופלפל ויוצקים יין לבן. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות עד שהיין מצטמצם בחצי. יוצקים ציר ירקות, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים ללא כיסוי 10-7 דקות עד שהנוזל מצטמצם בחצי. יוצקים שמנת מתוקה, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים ללא כיסוי 12-10 עד שהנוזל מצטמצם בחצי (רואים את הבצל בתחתית), צבעו הופך לקרם בהיר והסמיכות שלו נעשית כשל יוגורט דליל.
3
מסננים את הקרם ושומרים את הנוזל והבצל בנפרד.
4
בינתיים חולטים תרד 20 שניות במים רותחים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מקפלים את התרד בתוך מגבת וסוחטים את הנוזלים המיותרים (כמו שסוחטים סמרטוט).
5
קוצצים גס את התרד הסחוט, מעבירים למעבד מזון או לבלנדר יחד עם הבצל שבושל בקרם הלבן ומרסקים בפולסים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי טחינה את נוזלי הקרם הלבן עד שמתקבל קרם סמיך בצבע ירוק בהיר ובמרקם של יוגורט כבשים סמיך (ייתכן שיישאר מעט מהקרם הלבן. אפשר לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים ולהשתמש בו כבסיס לרוטבי שמנת לפסטה).
6
מסננים את הקרם ומתקנים תיבול.
מכינים את המולים
7
מחממים סיר רחב מאוד ונמוך (סוטאז') עם 30 גרם חמאה ומטגנים בצל, כרישה, שום ותימין 5-4 דקות עד שהבצלים נעשים שקופים.
8
מוסיפים מולים, יין, מלח ופלפל שחור, מכסים ומאדים 5-3 דקות על להבה גבוהה עד שכל המולים נפתחים (זה תלוי בחוזק הלהבה הביתית שלכם. מולים שלא נפתחו אחרי 5 דקות בישול - זורקים). מדי פעם מנערים את הסיר.
9
מעבירים ללהבה בינונית. מוסיפים את הניוקי ו- 20 גרם חמאה, מערבבים קלות בכף עץ ומבשלים 3-2 דקות עד שהניוקי חמים מבפנים.
מרכיבים את המנה
10
מניחים קרם תרד בקערת הגשה נמוכה ועליו את הניוקי והמולים. מעטרים במלח, מגררים פרמזן ומגישים.