מתכון

סלט זיתים עם עגבניות, שום וזעפרן

יולי 2017
1 דירוגים
סלט זיתים עם עגבניות, שום וזעפרן. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט זיתים עם עגבניות, שום וזעפרן. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

הגרסה של רעות עזר לסלט הזיתים והעגבניות שכולנו מכירים. כאן היא משדרגת אותו עם זעפרן והרבה שום

רעות: “אצלנו הבישול מופקד בידי נשים, אבל את הסלט הזה למדתי דווקא מסבא שלי. אני שומרת בקנאות על המתכון ולא משנה בו כלום. הוא הכין אותו בשבתות וחגים, ולרוב אכלנו אותו לצד מנות דג.” בשלב ראשון מבשלים זיתים במשך שעה ומחליפים את מי הבישול כל 20 דקות — חשוב להקפיד על השלב הזה כדי להוציא לגמרי את המרירות מהזיתים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים זיתים בסיר, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות ללא כיסוי, מסננים וחוזרים על התהליך עוד פעמיים.

2

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים שום במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות ואת הזיתים ומטגנים 4-3 דקות עד שהנוזלים מעט מצטמצמים. מוסיפים את יתר החומרים למעט מיץ לימון וכוסברה ומטגנים 3-2 דקות. מערבבים מדי פעם.

3

יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות ללא מכסה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מאוד. מסירים מהכיריים.

4

מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים ומגישים. אם לא מגישים מייד, אפשר לשמור ללא הכוסברה עד שבוע במקרר.