מתכון

עוגת שושנים שוקולד

מרץ 2016
עוגת שושנים שוקולד. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
עוגת שושנים שוקולד. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

עוגת השמרים האולטימטיבית, כזאת שכל פרח שלה נוטף משוקולד נוזלי ומפתה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק שמרים:

למלית השוקולד:

לסירופ הסוכר:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר.

מכינים את מלית השוקולד:

2

מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ’יפס.

ממלאים ואופים:

3

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.

4

מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ’יפס ומגלגלים לגליל. פורסים לפרוסות ברוחב 5-4 ס”מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו. מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ’ החדר כשעה.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

6

מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 30-25 דקות.

מכינים סירופ סוכר:

7

שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ-3 דקות נוספות.

8

לאחר אפיית העוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.