מתכון

פונדנט שוקולד לבן

יולי 2017
פונדנט שוקולד לבן. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פונדנט שוקולד לבן. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

חובבי שוקולד לבן? אתם כבר לא מקופחים! הגרסא הלבנה והלא פחות מוצלחת של פונדנט השוקולד הקלאסי.

חובבי הפונדנט עלולים להזדעזע מפונדנט על טהרת השוקולד הלבן, אבל הגרסה הזו קלילה, עדינה ולא פחות מוצלחת מאחותה המבוססת על שוקולד מריר. ההכנה פשוטה מאוד — לא צריך מיקסר וגם לא טכניקה מיוחדת. רק בקשה: אל תתפשרו על איכות השוקולד הלבן כי אין כאן רכיבים שימַסכו את טעמו.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משמנים קוקוטים אישיים בחמאה מומסת ומקמחים.

מכינים את התערובת ומקפיאים:

2

ממיסים חמאה ושוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

3

בינתיים טורפים ביצים עם סוכר ווניל בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים תוך כדי טריפה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

4

יוצקים את התערובת לקוקוטים ומקפיאים ל-4 שעות לפחות (רצוי לילה שלם). אפשר לשמור את הבלילה הקפואה במקרר עד חודש.

אופים ומגישים:

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

אופים את הבלילה הקפואה כ-15 דקות עד ששולי העוגה תפוחים ומרכזה רוטט ומבריק. מוציאים מהתנור ומצננים 5-4 דקות.

7

הופכים בעדינות על צלחת ומגישים, רצוי לצד סורבה חמצמץ, סלט פירות או רוטב פירות יער.