מתכון

פילה בקר ביין אדום ועשבי תיבול

אפריל 2017
1 דירוגים
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

פילה עגל ברוטב יין אדום היא מנה קלאסית, אך במתכון הזה רק משרים את הבשר ביין כדי להחדיר לתוכו את הטעמים

הכי חשוב איפה קונים את הבשר: צריך קצב אמין ומיומן שאתם סומכים על המילה שלו. בקשו נתח שיושן 5 ימים. חשוב להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה. צולים נתח שלם על הגריל ופורסים לפני האורחים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים בקערה או בתבנית עמוקה ומשהים את הבשר במקרר למשך 3 שעות לפחות ועד 24 שעות.

2

מוציאים את הבשר מהמרינדה ומנגבים נוזלים.

3

מניחים את הפילה השלם על גריל פחמים וחורכים את הבשר 8 דקות. הופכים וצולים עוד 8 דקות. המטרה היא לקבל בשר מושחם בחלקו החיצוני ואדום בחלקו הפנימי. למי שמעדיף את הבשר עשוי יותר, אפשר להשאיר אותו קצת יותר זמן על האש. משהים 10 דקות לפני הפריסה.

גיוונים:

  • אפשר גם בבית 1: מחממים תנור ל-200 מעלות. מנגבים את נתח הפילה מהמרינדה, סוגרים במחבת כבדה ולוהטת 3 דקות מכל צד ומעבירים לתנור ל-25 דקות עד לדרגת מדיום.
  • אפשר גם בבית 2: מנגבים את נתח הפילה מהמרינדה ופורסים לטבעות בעובי 5 ס"מ. מחממים היטב (כ-3 דקות) מחבת ברזל יצוקה וכבדה. משמנים גמעט שמן זית וצולים את נתחי הבשר 2 דקות. מתבלים במלח גס ופלפל שחור טחון וצולים עד שהבשר משתחרר בקלות מהמחבת. הופכים לצד השני וצולים עוד 2 דקות. צולים עוד דקה ומשהים 5 דקות לפני הפריסה, על מנת שהנוזלים לא יזלגו החוצה והבשר יתקבל עסיסי.