למה? כי מתקבלת עוגה עסיסית במיוחד עם המון תוכן, ששומרת על מרקמה לאורך זמן.
מאיפה הרעיון? אני מאוד אוהבת עוגת שמרים עם נוטלה, אך בכל פעם שמילאתי בצק שמרים בממרח, ולא חשוב איזו כמות שמתי, הוא פשוט נבלע בבצק בתום האפייה. יום אחד הבזיק במוחי הרעיון לשלב במלית גם קרם חמאה, והסוגייה נפתרה.
איך זה עובד? קרם החמאה חוצץ בין הבצק למלית, וכך המלית לא נספגת ולא נעלמת בתוך הבצק. מכינים קרם מחמאה, קקאו וסוכר, מורחים על הבצק המרודד ומעל מורחים את ממרח השוקולד.
ומה יוצא בסוף? למקרה שדאגתם לא מרגישים כלל בקרם החמאה – הוא מתמזג לחלוטין במלית.
ראו הוזהרתם: ממרח השוקולד צריך להיות במרקם ממש רך, שיתאים למרקם של קרם החמאה. כדאי לחמם אותו כ-20 שניות במיקרו כדי שיהיה נוח למריחה.
איך שומרים? קרם החמאה יישמר בטמפ’ החדר יום-יומיים (אם לא חם מדי) או עד שבוע במקרר. אם שומרים במקרר, מביאים לפני ההגשה לטמפ’ החדר ומערבלים שוב במיקסר עם וו גיטרה כדי להחיות את המרקם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם חמאה:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
שמים קמח, חלב, שמרים, סוכר, ביצים ווניל בקערת מיקסר עם וו לישה ומעבדים כדקה. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 2 דקות. מוסיפים חמאה בהדרגה ומעבדים עוד 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
מכינים קרם חמאה, מעצבים רולדות ומתפיחים שוב:
3
שמים חמאה, סוכר, שוקולית וקקאו בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כ-5 דקות לקרם חלק ואוורירי.
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומורחים עליו רבע מקרם החמאה בעזרת פלטה.
5
מורחים על כל עוגה רבע מממרח השוקולד (אפשר לחמם מעט את הממרח במיקרוגל לריכוך).
6
מגלגלים לרולדה, חוצים אותה לאורכה וקולעים צמה משני החלקים. מניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. יוצרים כך 4 עוגות.
7
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים:
8
מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים 30-25 דקות עד שהעוגות זהובות ואפויות.