מתכון

אצבעות ג'יבנה וקצח

על כל שולחן מזה חייב להיות נציג ממשפחת המועג'נאת - כיסנים. זה יכול להיות סמבוסק, פטאייר או אצבעות הבצק הללו

2,418 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
אצבעות ג'יבנה וקצח של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
אצבעות ג'יבנה וקצח של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

הבצק מכיל זרעי קצח שמשתלבים נהדר עם הג'יבנה. אפשר גם לטגן את האצבעות בשמן עמוק. אפשר להקפיא את אצבעות הבצק הממולאות לפני האפייה או הטיגון ולשלוף ולהכין כשבאים אורחים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים בקערה, מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ודביק מעט (אפשר להוסיף עוד מים עד לקבלת המרקם הנכון). מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.

2

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ־2 מ"מ. קורצים מהעלה עיגול בקוטר 25 ס"מ ומחלקים אותו ל־8 פרוסות (כמו פרוסות עוגה) בעזרת גלגלת רגילה או משוננת (אם אין אפשר גם בעזרת סכין חדה). מניחים בבסיס כל משולש אצבע גבינה ומגלגלים כלפי הקודקוד לצורה של קרואסון.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות. מסדרים את אצבעות הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־5 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומברישים במעט שמן זית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.