מתכון

שניצל וינאי

את השניצל הקלאסי מכינים משייטל, החלק האחורי העסיסי של עגל, אבל אפשר להשתמש גם בנתחים אחרים שמתאימים לטיגון קצר

80,778 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
שניצל וינאי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
שניצל וינאי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

את השניצל הווינאי הקלאסי מכינים משייטל (החלק האחורי הרך והעסיסי) של עגל, אבל אפשר להשתמש גם בנתחים אחרים שמתאימים לטיגון קצר. כל נתח שתבחרו צריך לעבור טיפול דומה: קונים את הבשר פרוס דק, אבל ממשיכים לשטח אותו בבית בעזרת פטיש, גם כדי לשבור את סיבי הבשר ובכך לרכך אותם, וגם כדי להפוך את הפרוסות למרבד ענק – זו כנראה התכונה שהפכה את השניצל הווינאי למפורסם ואהוב כל כך. בכל שניצל אחר אני מוכן לתת לפירורי הלחם הקנויים בלעדיות אבל לא כאן – השניצל הווינאי הוא פשוט לא אותו דבר בלי שלכל הפחות 2/3 מהציפוי יורכב מפירורי לחם ביתיים טריים, רצוי מחלה. הטיגון של הווינאי צריך תמיד לכלול חמאה, אבל לא כדאי להסתמך רק עליה — היא נשרפת מהר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות עגל על משטח עבודה, מכסים ביריעת ניילון ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש שניצלים עד שהם מכפילים את שטחם.

2

טורפים ביצים, חרדל ומלח עם 2 כפות מים וכף קמח עד לקבלת בלילה אחידה.

3

מניחים קמח בצלחת שטוחה, מערבבים שני סוגי פירורי לחם ומניחים בצלחת נפרדת. טובלים את הבשר בקמח, בבלילה ולבסוף בפירורי הלחם.

4

מחממים שמן וחמאה במחבת גדולה ושטוחה על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות ומטגנים שניצל אחד בכל פעם 4-3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים לצד רוטב שמנת, חרדל ולימון (ראו מתכון מצורף).

מתכון לרוטב שמנת, חרדל ולימון: אם כבר שניצל וינאי, אז בואו נזרום עם הנוסטלגיה ונתאים לו רוטב רטרו עשיר. מחממים בסיר קטן 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, כף חרדל דיז’ון, 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמנת מתוקה, 2 גבעולי תימין או אורגנו, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מצטמצם בשליש ומסמיך. מערבבים כל 3-2 דקות.