מתכון

תבשיל זנב שור

אפשר להכין מזנב שור או עגל שאחראים על ציר עשיר וג'לטיני. לציר מצטרפים תבלינים מהמזווה המרוקאי ונתחי בשר רכים

42,094 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
תבשיל זנב שור של שף אברהם בן מויאל, יקוטה  (צילום: דור קדמי)
תבשיל זנב שור של שף אברהם בן מויאל, יקוטה (צילום: דור קדמי)

בישול הזנב דורש סבלנות שכן הבשר צריך זמן רב כדי למצות את כל טעמיו ולהתרכך. ניתן ואף מומלץ לבשל את נתח הזנב יום מראש, לקרר אותו ואחר כך להפריד את הבשר מהעצמות (הקירור מקל על המלאכה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות זנב שור בסיר רחב ומוסיפים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומקפים קצף במידת הצורך. גוזרים מנייר אפייה עיגול בקוטר הסיר ומניחים אותו מעל המים שבסיר, מצמידים את הנייר למים - זה ימנע מהאדים להתנדף. מכסים במכסה, מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה נמוכה כ־6 שעות עד שהבשר רך וממש נושר מהעצם.

2

מפרידים את הבשר מהציר, מניחים כל אחד מהם בכלי נפרד ומעבירים למקרר לכמה שעות, עדיף לילה.

3

מחממים את הציר בסיר נמוך ורחב, מוסיפים לציר תבלינים שום וצ'ילי ומערבבים. מבשלים כ־10 דקות עד שהרוטב מסמיך וטעמו מרוכז. טועמים וממליחים במידת הצורך. בזמן שהציר מתחמם, מפרקים את חלקי הבשר מן העצמות והשומן. מוסיפים לציר את נתחי הבשר, מכסים ומחממים יחד דקה או שתיים. מוסיפים כוסברה ומגישים.