גיוונים:
• לגרסה מתקתקה: מוסיפים לפלפל החריף 2 פרוסות אננס טרי, כף קוקוס מגורר וכף שמן קוקוס.
• סמבל לתיבול דגים: מוסיפים לשאלוט 3-2 עלי קפיר ליים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר בעל תחתית עבה ומטגנים בצלי שאלוט עד שהם הופכים לשקופים.
2
בינתיים מעבדים שום, ג'ינג'ר, פלפלים חריפים, סויה ורוטב צ'ילי במעבד מזון עד לקבלת מחית במרקם של סחוג.
3
מעבירים את מחית התבלינים לסיר ומוסיפים חומץ. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת מרקם סמיך דומה לריבה.
4
מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. הסמבל נשמר במקרר עד חודש.