חיפוש מתקדם

סטייק שייטל על האש

מתכון לסטייק שייטל על האש
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

השייטל לא מספיק מוכר ומוערך במטבחי ישראל. מדובר בנתח בשרני מאוד, עשיר בטעם וחשוב לא פחות- זול מאחיו היוקרתיים יותר. אני ממליץ מאוד לאמץ את השייטל כסטייק בארוחות על האש המשפחתיות. הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה מראש, כדי שיעשה גם בחלקו הפנימי. בכל מקרה המתכון הזה יצליח גם עם סינטה או אנטריקוט.

חומרים

לתערובת התיבול:

אופן ההכנה

  1. כותשים את החומרים לתערובת התיבול במכתש ועלי.
  2. מתבלים את הסטייקים במלח גס ופלפל שחור וצולים על גריל פחמים או במחבת ברזל כבדה (או מחבת גריל פסים)
  3. לאורך תהליך הצלייה מורחים את הסטייקים בתערובת התיבול. כשמנחים את הסטייק בצלחת יוצקים עליו כפית נוספת מהרוטב.