חיפוש מתקדם

עוגיות אגוזים, צימוקים וכל מה שנשאר

מתכון לעוגיות אגוזים, צימוקים וכל מה שנשאר
טל אייזנמן

לכל חובב בישול או אפייה קורה לפעמים שנשאר קצת מכל דבר ואין ממש מה לעשות עם זה.

אני, למשל, נכנסתי ערב אחד למטבח במטרה להכין משהו טעים וגיליתי שנשאר לי חופן צימוקים, קמצוץ קוקוס טחון, מעט שבבי שקדים מולבנים וכמה אגוזי לוז בודדים שחמקו ממני בפעם ההיא שנשפכה לי שקית אגוזי לוז על השיש. במקרר מצאתי גם קופסת פלסטיק קטנה עם כמה שברי בוטנים שנשארה מאיזה ערב שבו הזמנו סיני בטייק אוויי. בקיצור – מכל דבר נשאר קצת, ועל כן החלטתי להיפטר בבת אחת מכל מה שנשאר ולאחד הכל לקערה אחת שמתוכה ייצאו דברים טובים.

המתכון שלהלן כולל את המרכיבים בהם השתמשתי – ממש טרחתי ושקלתי, אבל היה כל כך מעט מכל דבר שאני חושב שהמשקל שלי נעלב שאני בכלל מעיר אותו – ועם זאת הוא כל כך גמיש שאתם ממש לא מחויבים להיצמד אליו. לא אוהבים קוקוס? לא צריך. יש שקית שוקולד צ’יפס פתוחה? מעולה! ט”ו בשבט הגיע וכולם זללו את כל הפירות היבשים חוץ מהמשמש? קצצו וזרקו פנימה! בקיצור, בכל פעם שתכינו את העוגיות האלה תקבלו תוצאה מעט שונה, אבל מה שחשוב – יהיה טעים! כיף!

חומרים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החמאה עם הסוכר הלבן, הסוכר החום וסוכר הוניל.
  2. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח ואת כל מה שנשאר ומערבבים.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות קטנות ועגלגלות. הבצק רך ונעים, אז אפשר גם לקרוץ כדורים קטנים בעזרת הידיים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
15 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *