אל תוותרו על המלח! הוא מעצים את טעמם של הבוטנים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם חמאה ושוקולד לבן:
אופן ההכנה
מכינים את העוגיות:
1
מערבלים חמאת בוטנים עם חמאה ושני מיני סוכר במיקסר עם וו גיטרה 3 דקות לקבלת קרם יציב. מוסיפים ביצה ומערבלים לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים דקה-שתיים עד שמתקבלת תערובת עם פירורים גדולים, שכמעט מתגבשים לכדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מגלגלים מהבצק כ-50 כדורים בגודל של אגוז (15 גרם כל אחד למדייקים) ומשטחים בעזרת מזלג.
4
אופים כ-12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות ומצננים.
מכינים את הקרם:
5
מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד. מחכים דקה-שתיים ומערבבים למרקם חלק. מקררים לפחות שעתיים.
6
מעבירים את תערובת השוקולד הקרה למיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים 5 דקות לקרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף.
ממלאים ומגישים:
7
מזלפים קרם בצורת שבלול (מהמרכז לשוליים) על חצי מכמות העוגיות ומצמידים עוגייה שנייה לכל אחד בלחיצה קלה.
8
שומרים במקרר בקופסה אטומה.
עוגיות חמאת בוטנים ממולאות בנוטלה: במקום להכין קרם שוקולד לבן מורחים בין העוגיות ממרח נוטלה.