חיפוש מתקדם

עוגיות חמאת בוטנים ממולאות בקרם שוקולד לבן

(1 חוות דעת)
מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ממולאות בקרם שוקולד לבן
צילום: דן לב

העוגיות טעימות גם בלי המלית הנפלאה, ואם מכינים מראש כדאי לשמור בנפרד. אל תוותרו על המלח! הוא מעצים את טעמם של הבוטנים.

 

חומרים

לקרם חמאה ושוקולד לבן:

אופן ההכנה

  1. מכינים את העוגיות: מערבלים חמאת בוטנים עם חמאה ושני מיני סוכר במיקסר עם וו גיטרה 3 דקות לקבלת קרם יציב. מוסיפים ביצה ומערבלים לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים דקה-שתיים עד שמתקבלת תערובת עם פירורים גדולים, שכמעט מתגבשים לכדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מגלגלים מהבצק כ-50 כדורים בגודל של אגוז (15 גרם כל אחד למדייקים) ומשטחים בעזרת מזלג.
  4. אופים כ-12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות ומצננים.
  5. מכינים את הקרם: מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד. מחכים דקה-שתיים ומערבבים למרקם חלק. מקררים לפחות שעתיים.
  6. מעבירים את תערובת השוקולד הקרה למיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים 5 דקות לקרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף.
  7. ממלאים ומגישים: מזלפים קרם בצורת שבלול (מהמרכז לשוליים) על חצי מכמות העוגיות ומצמידים עוגייה שנייה לכל אחד בלחיצה קלה.
  8. שומרים במקרר בקופסה אטומה.

גיוון:

עוגיות חמאת בוטנים ממולאות בנוטלה: במקום להכין קרם שוקולד לבן מורחים בין העוגיות ממרח נוטלה.

5 ביוני 2017
תגובות

תגובות (1)

  • איתם 24 באוקטובר 2017 17:41 השב

    מתכון נהדר טיפה ארןך אבל שווה לגמרי את העבודה מומלץ בחום

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *