חיפוש מתקדם

עוגת בננות וקפה

מתכון לעוגת בננות וקפה
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

קפה “קובה” של קפה ג’ו מתבסס על פולי Cuba Serrano Lavado – פולי ערביקה משובחים הגדלים באזור הגבוה ביותר בקובה. הקפה המופק מהם ממלא את הפה במרקם דשן וטעמי הקפה המרירים מתעדנים בזכות ניחוח שוקולדי עדין. שידכנו אותו לבננות וגילינו שאת הקפה הזה הן אוהבות לא פחות משוקולד. הזיווג הוליד עוגת שבת אולטימטיבית שלא תצליחו להפסיק ליישר. כדאי להגיש אותה עם קרם קוקוס-קפה סמיך (מתכון בהמשך)

חומרים

לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-4-3 דקות עד שהחמאה מתרככת. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים חלבונים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים קרם קוקוס ומערבלים עד שהוא נטמע. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים לתבנית ומניחים מעל חצאי בננות.
  4. אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. שומרים בטמפ’ החדר עד יומיים.

קרם קוקוס-קפה

קרם חלק ונעים במרקם זהה לזה של קרם ברולה. הוא יציב מספיק גם כדי לשמש מלית לעוגות ונהדר לזילוף על פני קינוחים, עוגות וגלידות.
כך מכינים 1/2 ליטר: מביאים לרתיחה פחית (400 מ”ל) קרם קוקוס, 200 גרם (1 כוס) סוכר, 3 מנות (90 מ”ל) אספרסו “קובה” של קפה ג’ו וקורט מלח. מוסיפים 13 גרם (כף גדושה) קורנפלור מדולל במעט מים קרים ומבשלים 5-3 דקות תוך כדי טריפה עד להסמכה. מצננים ומעבירים למקרר. לאחר לילה הקרם יתמצק מאוד. במידת הצורך אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל או בסיר על להבה נמוכה.