חיפוש מתקדם

עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד
צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

הופתענו לגלות שזוהי העוגה הכי נמכרת בקונדיטוריית “שמו” על כל סניפיה. מיקי שמו חושב שזה קשור לחיבתם של הישראלים לשילוב שבין גבינה לשוקולד, אבל זה רק חלק מהסיפור. כאן יש לנו שכבה של בראוניז רכים הנאפית מתחת למלית גבינה חמצמצה וקטיפתית, ואת הכל מכסה ציפוי שוקולד מבריק. עוגת רושם לאירועים מיוחדים

חומרים

לבסיס הבראוניז:
למלית הגבינה:
לציפוי שוקולד:

אופן ההכנה

  1. ‏מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מכינים בסיס בראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה בקערה על בן מארי או במיקרוגל. מערבבים לתערובת אחידה.
  3. מקציפים ביצה, חלמון וסוכר במהירות גבוהה לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוזי מלך ומערבלים רק עד שהם נטמעים.
  4. ‏יוצקים את הבלילה לתבנית.
  5. אופים כ-30 דקות עד שהבסיס מבריק בחלקו העליון אך עדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. מורידים את טמפ' התנור ל-150 מעלות.
  6. מכינים את מלית הגבינה ואופים: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה ויוצקים על בסיס הבראוניז.
  7. אופים כ-20 דקות, מנמיכים את הטמפ' ל-120 מעלות ואופים עוד 35-30 דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי.
  8. ‏מצננים ומעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
  9. מכינים את הציפוי ומצפים: שמים 2 סוגי שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים על העוגה בעודה בתבנית — מקפידים שהציפוי יכסה רק את חלקה העליון ולא יגלוש לדפנות. מקררים 15 דקות לפחות ורק אז מחלצים מהתבנית.
  10. ‏שומרים 5 ימים במקרר.