חיפוש מתקדם

פופקורן פאד-תאי

מתכון לפופקורן פאד-תאי
מילים: יעל כלב | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

אמריקאי, מקסיקני וקוריאני נכנסים לבר. זה נשמע כמו התחלה של‏ בדיחה חבוטה, אבל קשה לחשוב על דרך טובה מזו לספר את הסיפור של “דייגו סאן” — מיזם של 6 שותפים והנציג המקומי הראשון של הטרנד הלטיני-אסיאתי, שנולד באמריקה והתמקם בשיא הטבעיות בנוף האורבני של דרום תל אביב.

אסף: “לקחתי פופקורן, שהוא הנשנוש הכי אמריקאי שיש, יצקתי עליו קרמל מתוק-מלוח עם טעמים אסיאתיים מובהקים ותיבלתי במעט כוסברה טרייה וקליפת ליים מגוררת. התוצאה ממכרת.” המרכיב הסודי בחטיף הוא מחית צ’ילי תאילנדית מתובלת ומרוכזת, שטעמיה מתוקים-מלוחים ומעט חריפים. אפשר להשיג אותה בדרגות חריפות שונות (דרגת ה”מדיום” אגב כלל אינה חריפה) ולתבל המון מאכלים שרוצים להעניק להם גוון אסיאתי.

חומרים

לקרמל האסייתי:

אופן ההכנה

  1. מכינים פופקורן: מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף במכסה זכוכית). מנערים מעט מדי פעם כדי שהגרגרים לא ייחרכו. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים את הלהבה.
  2. מעבירים את הפופקורן לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו. מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים.
  3. ‏מכינים את הקרמל ואופים: מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
  4. ‏מחממים בסיר את כל חומרי הקרמל למעט הסודה לשתייה כ-5 דקות על להבה גבוהה עד שהנוזל מבעבע היטב. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהקרמל מסמיך ומקבל צבע ענברי כהה.
  5. ‏מוסיפים אבקת סודה ומערבבים בכף עץ במהירות (זהירות - שלא יגלוש!). בן רגע תתקבל מעין רביכה סמיכה ואחידה שנראית כמו ריבת חלב מוקצפת.
  6. יוצקים את הקרמל הרותח על הפופקורן והבוטנים ומערבבים בזריזות עד שהכל נעטף בקרמל. משטחים את התערובת בתבנית.
  7. ‏אופים 45 דקות. מדי פעם מערבבים ומפרקים את גושי הפופקורן.
  8. מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים.
  9. להגשה: מערבבים את הפופוקורן עם כוסברה וקליפת ליים ומחלקים לקופסאות קרטון אישיות.