300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

פיצה ביאנקה עם פקורינו, מנגולד ותרד - על השולחן
חיפוש מתקדם

פיצה ביאנקה עם פקורינו, מנגולד ותרד

מתכון לפיצה ביאנקה עם פקורינו, מנגולד ותרד
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לפיצה ביאנקה (ללא רוטב עגבניות) יש מקום של כבוד בפנתיאון הפיצות האיטלקי, ואפשר להכין אינסוף וריאציות – עם רוטב בשאמל או בלי רוטב כלל.

חומרים

לבצק פיצה:
  • 600 מ”ל (½2 כוסות) מים קרים
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 850 גרם (6 כוסות + כף) קמח שטיבל
  • 10 גרם (1 כף מחוקה) מלח
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
לקימוח נייר האפייה:
לתוספות:
לבשאמל:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח ומוסיפים לקערה. לשים בעזרת וו לישה 2 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. מוסיפים מלח וסוכר, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית . מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור לטמפ’ הגבוהה ביותר (250 מעלות).
  4. מקפלים את הבצק בעודו בקערה למעין מעטפה על ידי קיפול ארבע פינות דמיוניות לאמצע. הופכים ומניחים בקערה עם התפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות עד שהבצק מכפיל את נפחו המקורי.
  5. מוציאים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו בעזרת הקלף או סכין ל-4 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ע”י קיפול שולי הבצק כלפי מטה. מניחים על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים. מניחים לבצק לנוח 30 דקות נוספות לפני תחילת הרידוד.
  6. מכינים את התוספות: חולטים גבעולי מנגולד במי מלח רותחים כדקה ומסננים. חותכים לרצועות באורך 1 ס”מ, מעבירים למחבת ומטגנים בשמן זית כ-2 דקות עד לריכוך. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, שום, מלח ופלפל, מבשלים עוד דקה ומניחים בצד.
  7. מקפיצים עלי מנגולד ותרד במחבת עם שמן זית כדקה עד שהעלים מתרככים וסופגים את השמן.
  8. מכינים את הבשאמל: ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח תוך כדי ערבוב בכף עץ או במטרפה. מוסיפים חלב ומבשלים תוך כדי ערבוב במטרפה כ-7 דקות עד הסמכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים פקורינו ותבלינים ומערבבים.
  9. מרדדים את כדורי הבצק עם מערוך לעיגולים בקוטר 14 ס”מ. במהלך הרידוד מנתקים את הבצק כל פעם מהמשטח ומסובבים קלות את הפיצות, כדי לוודא שאינן נדבקות אליו. מניחים את האגרופים מתחת לבצק ומותחים בעדינות עד לקבלת עיגול בקוטר 40 ס”מ. אם במהלך הרידוד הבצק נעשה קפיצי, מכסים במגבת וממתינים 8-5 דקות. אם הבצק נקרע, מגלגלים לכדור, מכסים וממתינים כמה דקות
  10. מורחים רוטב בשאמל בעזרת מצקת בתנועה סיבובית, אך מותירים שוליים של 1 ס”מ. מפזרים גבעולי מנגולד, עלי מנגולד ותרד, מלח, פלפל וגבינת פקורינו מגוררת.
  11. מרימים את הפיצה עם נייר האפייה בעזרת מרדה (או ריבוע קרטון) ומניחים על לבנת השמוט (או תבנית האפייה) הלוהטת.
  12. אופים 10-8 דקות. הפיצה מוכנה כששולי הבצק מזהיבים והגבינה משחימה מעט.