חיפוש מתקדם

פיצה ביאנקה עם פקורינו, מנגולד ותרד

מתכון לפיצה ביאנקה עם פקורינו, מנגולד ותרד
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לפיצה ביאנקה (ללא רוטב עגבניות) יש מקום של כבוד בפנתיאון הפיצות האיטלקי, ואפשר להכין אינסוף וריאציות – עם רוטב בשאמל או בלי רוטב כלל.

חומרים

לבצק פיצה:
  • 600 מ”ל (½2 כוסות) מים קרים
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 850 גרם (6 כוסות + כף) קמח שטיבל
  • 10 גרם (1 כף מחוקה) מלח
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
לקימוח נייר האפייה:
לתוספות:
לבשאמל:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח ומוסיפים לקערה. לשים בעזרת וו לישה 2 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. מוסיפים מלח וסוכר, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית . מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור לטמפ’ הגבוהה ביותר (250 מעלות).
  4. מקפלים את הבצק בעודו בקערה למעין מעטפה על ידי קיפול ארבע פינות דמיוניות לאמצע. הופכים ומניחים בקערה עם התפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות עד שהבצק מכפיל את נפחו המקורי.
  5. מוציאים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו בעזרת הקלף או סכין ל-4 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ע”י קיפול שולי הבצק כלפי מטה. מניחים על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים. מניחים לבצק לנוח 30 דקות נוספות לפני תחילת הרידוד.
  6. מכינים את התוספות: חולטים גבעולי מנגולד במי מלח רותחים כדקה ומסננים. חותכים לרצועות באורך 1 ס”מ, מעבירים למחבת ומטגנים בשמן זית כ-2 דקות עד לריכוך. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, שום, מלח ופלפל, מבשלים עוד דקה ומניחים בצד.
  7. מקפיצים עלי מנגולד ותרד במחבת עם שמן זית כדקה עד שהעלים מתרככים וסופגים את השמן.
  8. מכינים את הבשאמל: ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח תוך כדי ערבוב בכף עץ או במטרפה. מוסיפים חלב ומבשלים תוך כדי ערבוב במטרפה כ-7 דקות עד הסמכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים פקורינו ותבלינים ומערבבים.
  9. מרדדים את כדורי הבצק עם מערוך לעיגולים בקוטר 14 ס”מ. במהלך הרידוד מנתקים את הבצק כל פעם מהמשטח ומסובבים קלות את הפיצות, כדי לוודא שאינן נדבקות אליו. מניחים את האגרופים מתחת לבצק ומותחים בעדינות עד לקבלת עיגול בקוטר 40 ס”מ. אם במהלך הרידוד הבצק נעשה קפיצי, מכסים במגבת וממתינים 8-5 דקות. אם הבצק נקרע, מגלגלים לכדור, מכסים וממתינים כמה דקות
  10. מורחים רוטב בשאמל בעזרת מצקת בתנועה סיבובית, אך מותירים שוליים של 1 ס”מ. מפזרים גבעולי מנגולד, עלי מנגולד ותרד, מלח, פלפל וגבינת פקורינו מגוררת.
  11. מרימים את הפיצה עם נייר האפייה בעזרת מרדה (או ריבוע קרטון) ומניחים על לבנת השמוט (או תבנית האפייה) הלוהטת.
  12. אופים 10-8 דקות. הפיצה מוכנה כששולי הבצק מזהיבים והגבינה משחימה מעט.
29 במרץ 2017
תגובות

תגובות (4)

  • ליאת 8 במאי 2017 6:50 השב

    האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים לבצק?

    • לי גיל - על השולחן 11 במאי 2017 10:18 השב

      כן, אבל לשים שליש מהכמות הרשומה במתכון (4-3 גרם ולא 10).

  • שלומי 21 בנובמבר 2017 13:11 השב

    הי, איזה קמח שטיבל צריך? יש כל מיני סוגים..תודה!

    • noa.ochayon 22 בנובמבר 2017 7:07 השב

      היי שלומי, מומלץ להשתמש בשטיבל 2. בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *