חומרי גלם

קדחת היער: כל מה שרציתם לדעת על פירות יער והעזתם לשאול

פירות יער. צילום: אנטולי מיכאלו
פירות יער. צילום: אנטולי מיכאלו

הם פוטוגניים, בריאים ומגיעים במנות קטנות. אמנם אין לנו יערות לקטוף בהם פירות, אבל לפחות אפשר לאכול אותם טריים

16 בדצמבר 2018

פטל צהוב

בארצות הברית מרבים לגדל אותו והוא מצטלם נפלא ומככב במיטב הקינוחים האמריקניים: פאי, ארטיקים, מאפין, כתוספת לגרנולה, בין שכבות בצק של מילפיי, וסתם עם קרם פטיסייר.

פטל צהוב. צילום: אנטולי מיכאלו

פטל אדום

קיימים מגוון זנים של פטל, אחד מהם צומח בר בצפון הארץ ובהרי ירושלים. הזן הזה מקורו בפולין והוא נהדר לאפייה, לקינוחים וכדי להפוך את סלט הפירות למפואר.

פטל אדום. צילום: אנטולי מיכאלו

חזרזר (קריז'ונבניק)

הפרי החמצמץ עם הסיומת המתוקה העדינה בא מצפון אירופה ונפוץ מאוד במטבח הרוסי. הוא פציח ומזכיר במרקמו ענבים. תוכלו להכין ממנו מרקחות וריבות נהדרות או להוסיף לסלט של חסות.

חזרזר (קריז'ונבניק). צילום: אנטולי מיכאלו

תות עץ שחור

מקור תותי העץ באירן, אבל הזן הזה טורקי. אם אתם מכירים עצי תות בשכונה, זאת העונה הנכונה לפשוט עליהם ולהכין סורבה, ריבות, עוגות בחושות, או לפזר על הפנקייק עם מייפל.

תות עץ שחור. צילום: אנטולי מיכאלו

דומדמניות אדומות / דומדמניות לבנות

מוצאן של הדומדניות האלה (מזן פנינה) בסקוטלנד והן מתאפיינות בחמיצות גדולה. תוכלו להכין מהן מרקחת ולהגיש כמטבל לכדורי הבשר כאילו הייתם שבדים.

 

דומדמניות. צילום: אנטולי מיכאלו

אוכמניות שחורות / ורודות

זן האוכמניות השחורות מגיע מארצות הברית ונחשב ליעיל נגד סטרס. האוכמניות יהפכו לכם את שייק הפירות לשחור אם תוסיפו אותן למעבד מזון עם כל פרי וישמחו להופיע על פודינג של צ'יה, או כתוספת לדגני הבוקר. האוכמניות הוורדות מגיעות גם כן מארצות הברית, הן מתוקות מאוד ומשתלבות נפלא עם מאפים מתוקים ומאכלי גבינה.

אוכמניות שחורות. צילום: אנטולי מיכאלו

 

*פירות היער שבצילום הגיעו מהחקלאי עמי ברקוביץ' ממושב שעל שבצפון רמת הגולן.