חיפוש מתקדם

פלוט ספרדי

מתכון לפלוט ספרדי
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

המאפה הזה הוא ארוחת טאפאס בפני עצמה: אנשובי, עגבניות מיובשות וקוביות של גבינות משובחות. מתחילים בהכנות כמה שעות לפני הארוחה ומכניסים לתנור כשהאורחים מגיעים. אפייה קצרה של 15 דקות, ויש לכם את מסמר הערב.

חומרים

לציפוי

אופן ההכנה

  1.  מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים יוגורט ומים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק דביק יחסית (ייתכן שלא יהיה צורך בכל כמות המים). לשים עוד 6 דקות.
  2. מוסיפים קוביות גבינה, עגבניות מיובשות, שום ואנשובי ולשים עוד 2 דקות רק עד שהם נטמעים בבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. מעצבים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-10 חלקים בעזרת קלף או סכין. מגלגלים כל חלק לגליל צר באורך כ-25 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
  4.  בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5.  אופים כ-15 דקות עד שהפלוטים זהובים ואפויים גם בחלק התחתון. מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח ים.
  6. הפלוטים במיטבם ביום ההכנה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
6 במרץ 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *